" 10 TAHUN LAGI MELAYU AKAN HILANG KUASA " - TUN MAHATHIR

TENAGA NASIONAL BHD BANTU SAR MH370 ?
 


TNB sepatutnya berbangga apabila salah seorang kakitangannya yang 'brilliant' cuba memberi arahan kepada kerajaan Malaysia dan juga kepada Misi Menyelamat MH370. 

Bagaimanapun 'arahan' nya itu disekeh oleh Mazidulakmal.com dan juga rakyat Malaysia yang terpaksa membayar bil tariff elektrik yang tinggi.

Dari Blog Mazidulakmal.comBarangkali kerana terlalu sibuk menjalankan tugas di TNB, Wan Mohd Hazwan, tidak mempunyai banyak masa untuk membaca.

Berikutan itu, pada hari kedua pesawat MAS MH370 dilaporkan hilang, dia mencatatkan status dangkal, meminta Pak Jib dan Kak Mah menggunakan kapal selam Scorpene untuk mencari mangsa.


Berikutan status itu, pelbagai komen negatif dilontarkan oleh rakannya mengenai aset negara itu. Wan mungkin terlupa, catatannya di facebook, terbuka untuk dicapai oleh sesiapa sahaja.
Dalam hal ini, saya cuma terpanggil untuk membantu Wan dan rakan memahami fakta, bertujuan mengelakkan pemikiran mereka daripada terus tersasar. 

Menurut Tentera Laut Diraja Malaysia, Scorpene berfungsi sebagai kapal selam perang. 

Klik di sini.

Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishamuddin Hussein  menambah, kapal selam itu tidak dilengkapkan dengan peralatan untuk mencari dan menyelamat.

Klik di sini.

Diharap penjelasan itu memberikan pencerahan kepada Wan.


No comments:

Post a Comment