" 10 TAHUN LAGI MELAYU AKAN HILANG KUASA " - TUN MAHATHIR

PAS TERUUUUUUSS DIPERBODO.....


Presiden PAS tidak layak untuk menyatakan pandangan bagi pihak Pakatan Rakyat ? Apa sudah jadi ni wahai Tuan Presiden Parti Isle se MALAYSIA sat ?


PAS harus sedar SIAPA PAS di sisi Pakatan Rakyat. Dari dulu lagi PAS sememang nya hanyalah lembu bodo yang dipergunakan oleh PR.Pengerusi DAP Karpal Singh menggesa Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang berhenti mengeluarkan kenyataan bagi pihak Pakatan Rakyat. Karpal berkata Abdul Hadi tidak berhak berbuat demikian terutama ketika menyatakan pakatan itu akan melaksanakan hudud jika berkuasa.
  
Anggota Parlimen Bukit Gelugor itu juga berkata kenyataan Abdul Hadi adalah retorik semata-mata dan tanpa sebarang justifikasi.
  
"Amat dikesali akhir-akhir ini Hadi kerap mengeluarkan kenyataan dan kemudian terpaksa menariknya kembali.

"Saya telah katakan sebelum ini, dan saya katakan sekali lagi bahawa hudud tidak boleh dilaksanakan di Malaysia kerana ia jelas bercanggah dengan Perlembagaan," katanya dalam satu kenyataan hari ini. Dalam perkembangan lain, Karpal mengucapkan terima kasih kepada Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim atas sumbangannya sebagai naib pengerusi DAP dan senator parti itu.
  
DAP tidak menyambung tempoh Tunku Abdul Aziz sebagai Anggota Dewan Negara ekoran kenyataan beliau yang menolak demonstrasi jalanan di ibukota baru-baru ini. - Bernama
No comments:

Post a Comment