" 10 TAHUN LAGI MELAYU AKAN HILANG KUASA " - TUN MAHATHIR

MALAYSIAKINI KENA HACKItu la nasibnya bila suka sangat menabur fitnah dan mengadu domba tak tentu pasal. Kan dah kena 'spike' dengan orang.

Ini la yang orang kata hukum karma kot. Bak kata pepatah Inggeris, 'What comes around, goes around'.

Hari tu diorang beria - ia rancang nak 'bunuh' blog - blog Pro Kerajaan kononnya. Kononnya nak menyahut seruan Lim Kit Siang dengan slogan "Kill The Messenger".

Pusing - pusing, diorang pulak yang kena. Dengar kata Malaysiakini telah diserang sejak pukul 11 pagi semalam.

Serangan siber tu menyaksikan semua pelayan servernya gagal berfungsi dengan serentak dan menyebabkan ia tdak boleh diakses oleh pembaca.

Petugas Malaysiakini katanya sedang berusaha menyelesaikan ganguan itu sejak pagi tadi dan telah mengenalpasti ianya sebuah serangan 'denial of service'.

Serangan itu dipercayai menggunakan beberapa komputer dari lokasi berbeza didunia bagi menyebabkan server Malaysiakini tidak mampu mengendali trafik.

Hehehe...bukan orang Malaysia je yang dah muak dengan Malaysiakini ni rupanya. Seluruh dunia pun dah menyampah pada portal tu.

Tapi bukan boleh percaya sangat dengan Malaysiakini ni. Entah - entah ke diorang saja je buat server tu rosak supaya diorang boleh kata ada orang 'hack'.

Senang nak tuduh orang lain. Semua ni taktik nak meraih simpati je ni. Bukan orang tak tau. Maklum la, diorang pun penipu jugak macam Penipu Rakyat tu!!! - PahangKu

No comments:

Post a Comment